Intro Somatic Experiencing® radionice

Uvodna Somatic Experiencing® radionica pruža priliku da profesionalci koji rade sa ljudima u različitim oblastima nauče više o značaju i osnovnim tehnikama rada sa traumatskim iskustvima. Uvodna radionica je takođe jedan od uslova za pohađanje trogodišnje edukacije za SE™ (SE™ professional training), koja će početi u martu 2024. godine u Beogradu.

Centar za razvoj i radost je do sada organizovao četiri intro radionice i više od 150 učesnika i učesnica je imalo priliku da se kroz predavanja, diskusije, demonstracije i rad u malim grupama upozna sa osnovama rada SE™.

Na intro radionici koja je održana online 7. i 8. aprila 2023. godine, 50 učesnika i 10 asistenata iz različitih zemalja, imalo je priliku da upozna Kavija Gemina, člana međunarodnog predavačkog SE™ tima, koji će biti učitelj na početnom i srednjem nivou u okviru trogodišnjeg programa edukacije 2024-2025 godine.

Utisci učesnika Intro SE™ radionice

Prvo vam beskrajno hvala što uopšte imamo mogućnost za SE™ edukaciju u Beogradu. Uvodna radionica je bila jednom rečju namirujuća. Što se samog sadržaja tiče, za mene lično nije bilo novina, ali mi je veoma prijao praktični deo, a najjači utisak mi je kako organizacija može da funkcioniše besprekorno, da granice budu vrlo čvrste, a istovrememo vođstvo vrlo nežno. Puno sam dobila i iz pozicije klijenta i iz pozicije praktičara. A osećaj je zaista bio da je grupa od sedmoro ljudi, a ne 70. Još jednom ogromno hvala i za organizaciju i za siguran prostor.

Želim da vam se zahvalim na svom vašem trudu da se SE™ edukacija organizuje i u Srbiji. Zahalnost i sve pohvale i na kompletnoj organizaciji. Dok sam slušala Kavijeva predavanja, kao da je u nekim primerima o meni pričao. Imala sam puno aha momenata gde su mi bile mnogo jasnije moje reakcije, kao i mnoge stvari u vezi mog života i mog odrastanja. Jer je moje odrastanje pratilo dosta trauma. Asistenti su na vežbama stvarali atmosferu sigurnosti, nežne podrške i usmeravanja i bilo je lepo i prijatno učiti u takvom okruženju. Radujem se daljem nastavku, odnosno početku edukacije sledeće godine.

Utisci sa radionice su više nego pozitivni. Što se tiče SE™ pristupa, za mene je bilo dovoljno da dobijem potvrdu da je to edukacija koja mi je potrebna i koju želim. Sve je bilo odlično organizovano, od tehničkih stvari, prevoda, predavanja, asistenata. Sve pohvale od mene, i mogu samo da kažem da sada s nestrpljenjem iščekujem početak edukacije sledeće godine 🙂

Za mene je bilo jako sigurno i podržavajuce na radionici i hvala vam na tome. Broj asistenata na nas učesnike me je jako pozitivno i prijatno iznenadio. Svaka čast na organizaciji. Prevod je takođe bio fantastičan u svakom smislu. Što se iskustva tiče, meni koja dolazim iz IPD centra je sve za sada uglavnom poznato, i radujem se da uđem dublje u celu priču sa SE™ pozicije.

Ja sam presrećna, kao da sam bila na nekom egzotičnom putovanju, puna sam lepih utisaka i dobre energije. Godinama već izučavam traumu sa raznih aspekata, nekako posebno ranu, razvojnu i porođajnu traumu, pročitala sam sve knjige Pitera Levina, prevedene i neprevedene, ali nikada nisam imala stvarno iskusvo prolaska kroz, recimo, pendulaciju, i bilo je krajnje neverovatno, čak i to malo grebanje po površini svega. Verujem da najbolje tek dolazi 🙂 Hvala na svemu i radujem se svemu što nas čeka!

It has been beautiful and satisfactory to work together in the Intro. I have only appreciation and wonderment at the connecting field we created by our inspiration, generosity, willingness and sincerity. I hope the teaching we pass will spread and touch many, as well as the feeling of humanness and contact.

Much love to all.

Gratitude, Kavi Gemin

Hvala vam na divno organizovanom treningu. Bilo je pravo zadovoljstvo biti u vašem društvu dva dana. Organizacija treninga je bila savršena, vrlo profesionalna. Zaista divna prevođenja, savršen učitelj, topli i divni asistenti, sve u svemu pravo zadovoljsto provesti dva dana sa svima vama. Unapred se radujem našem druženju kad počne trogodišnja škola.

Ja nemam dovoljno riječi da opišem moje pozitivne reakcije i impresije o ovoj obuci! Ne znam kada sam zadnji put ‘otišla kući’ (završila online sesiju :)) sa većim osjećajem da sam naučila, spoznala i obogatila moje vlastite resurse kao sa ovim što smo radili.

Hvala vam svima najtoplije.

Hvala na perfektno organizovanoj radionici. U svakom smislu. Bilo je udobno, nežno i prijatno biti deo ove edukacije. Radujem se daljim informacijama i šaljem veliki zagrljaj!

Hvala vam, zaista je svako iskustvo sa vama prekretnica.

  • Uvodna Somatic Experiencing® obuka, predavač: Kavi Gemin (Beograd, 2020)
  • Uvodna Somatic Experiencing® obuka, predavač: Kavi Gemin (Beograd, 2020)
  • Uvodna Somatic Experiencing® obuka, predavač: Kavi Gemin (Beograd, 2020)
  • Uvodna Somatic Experiencing® obuka, predavač: Kavi Gemin (Beograd, 2020)
  • Uvodna Somatic Experiencing® obuka, predavač: Kavi Gemin (Beograd, 2020)

Fotografije sa Uvodne SE™ obuke koju je Kavi Gamin održao 25. i 26. januara 2020. u Beogradu