Ciklus Ošovih aktivnih meditacija – od 2. do 10. septembra

Ciklus Ošovih aktivnih meditacija – od 2. do 10. septembra

„Meditacija je najpotrebnija onima koji nemaju vremena da meditiraju“ – Osho

Meditacija je prisutnost u sadašnjem trenutku. Ovaj je najveći izazov za savremenog čoveka ili ženu – kako biti prisutan kada smo svakodnevno okruženi telefonima, poslom, obavezama, mislima, planovima, strahovima, brigama za budućnost ili ponovnim proživljavanjem prošlosti.

Osho je aktivne meditacije osmislio da bi moderan čovek mogao da centar svoga bića ponovo vrati u telo koje je uvek prisutno sada i ovde. Aktivne meditacije nas kroz pokret, glas i disanje vraćaju u prisutnost u sadašnjem trenutku. Kroz prisutnost u telu, postajemo posmatrač sopstvenih misli i senzacija bez napora da nešto menjamo, već samo svedočimo onome što se u nama dešava. To je prisutnost koja nam nedostaje jer je život često previše brz i naporan. A kada smo prisutni, meditacija dolazi sama po sebi. Osho je rekao: „Kada naš um nešto zna, to je znanje. Kada srce zna, to zovemo ljubav. Kada naše biće zna, to je meditacija.“

Ciklus od 9 dana meditacija zajednički organizuju Centar za razvoj i radost i Homeplacesvakog dana, od 2. do 10. septembra 2019. godine, od 18.30 do 19.45 h.

Bilo bi sjajno da nam se pridružite na svih 9 meditacija i na taj način proživite ceo ciklus. Ukoliko niste u mogućnosti, dobrodošli ste i na pojedinačne meditacije, tempom koji vama odgovara.

Raspored meditacija:

  1. Kundalini meditacija, ponedeljak, 2. septembar
  2. Chakra Sound meditacija, utorak, 3. septembar
  3. Chakra Breathing meditacija, sreda, 4. septembar
  4. Heart Chakra meditacija, četvrtak, 5. septembar
  5. Mandala meditacija, petak, 6. septembar
  6. No Dimension meditacija, subota, 7. septembar
  7. Nataraj meditacija, nedelja, 8. septembar
  8. Nadabrahma meditacija, ponedeljak, 9. septembar
  9. Kundalini meditacija, utorak, 10. septembar

Potrebno je doći u laganoj odeći kako biste mogli da se krećete. U prostoru u kojem radimo ne nosimo obuću za spolja, pa je dobro poneti čarape, ukoliko vam ne prija da meditaciju radite bosi. Takođe možete poneti povez za oči ukoliko vam smeta svetlost.

Prijavljivanje za meditacije

Potrebno je izvršiti prijavu putem mejla na: contact@homeplace.rs ili na 0649704979. U mejlu naglasiti da li se prijavljujete za ceo ciklus ili ćete dolaziti pojedinačno, prema mogućnosti.

Cena za ciklus od 9 meditacija iznosi 4.500 dinara, cena za svaku pojedinačnu meditaciju iznosi 700 dinara.

Meditacije vode: Kavisho Marija Milićević (Homeplace) i Ahuti Marijana Todorović