Centar za razvoj i radost zvanični organizator SE™ edukacije

Centar za razvoj i radost zvanični organizator SE™ edukacije

Od 2023. godine Centar za razvoj i radost je zvanični organizator Somatic Experiencing® edukacije. Ponosni smo i srećni zbog poverenja koje nam je ukazano.

Somatic Experiencing® je prirodan pristup isceljivanju, razrešavanju i prevenciji trauma koji je razvio dr Piter A. Levine.

Ova revolucionarna metoda, podržana najnovijim saznanjima neurologije i psihologije, temelji se na ideji da trauma nije isključivo psihološki fenomen, već kompleks psiholoških i fizioloških reakcija na intenzivno i preplavljujuće iskustvo. „Trauma nije u događaju, već u našem nervnom sistemu.“ Naš odgovor na traumatsko iskustvo je pre svega fiziološki i zato trauma ne može da se razreši samo kroz naše kognitivne kapacitete i veštine.

U SE™ radimo sa završavanjem kompleksnog fiziološkog odgovora našeg nervnog sistema koji je iniciran, ali se nije završio kada smo bili izloženi opasnosti.

SE™ pristup je telesno orijentisan i pomaže obnavljanju sposobnosti samoregulacije nervnog sistema i tako ojačava kapacitet klijenta za potpuno uživanje u širokom spektru ljudskog iskustva.

Informacije o Somatic Experiecing® edukaciji možete naći i na sajtu traumahealing.org.

Spisak zvaničnih organizatora Somatic Experiecing® edukacija u svetu pogledajte ovde.